fredag den 22. juni 2012

Uden gluten (og uden sukker)

Min svigerinde har muligvis glutenallergi og spiser derfor glutenfrit i øjeblikket. Da hun skulle komme og spise den anden dag gav jeg mig derfor til at undersøge hvilke ingredienser, der var ok.

Jeg fandt denne nyttige side: http://allergi.astma-allergi.dk/foedevareallergi/paaindkoeb/gluten

Eksempler på glutenfri mad er birkes, boghvede, græskarkerner, hirse, hørfrø, kartoffel, kikærter, kokosmel, loppefrøskaller, majs, ris, sagogryn, sesamfrø, solsikkekerner og quinoa.


Da jeg boede på kollegie boede der i en periode en pige på min gang, der hverken tålte gluten eller sukker. Hun gav mig denne opskrift:

Frugttærte (uden sukker og gluten)
Bund:
4 dl boghvedemel (eller anden fuldkorn)
1½ tsk kanel
3/4 dl olivenolie
1½ dl koldt vand


Ingredienserne blandes og hviler 20-30 min. 
En tærteform smøres med lidt olivenolie og bunden forbages v. 200 grader i 10-12 min.


Imens kan man gøre fyldet klart:
Fx. æbler eller pærer skæres i både


Creme:
1 dl mandler - males til mel i blenderen
2 bananer
1 dl friskpresset appelsinsaft (konsistensen på cremen justeres ved at reducere mængden af appelsinsaft)


Når mandlerne er blendet til mel blandes resten af ingredienserne i og det hele blendes jævnt.


Frugten lægges på den forbagte bund, cremen hældes over og det hele bager ved 200 grader i ca 20 min.



Jeg har kun lavet den en enkelt gang, men jeg husker kagen som lækker og vellykket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar