Min svigerinde har muligvis glutenallergi og spiser derfor glutenfrit i øjeblikket. Da hun skulle komme og spise den anden dag gav jeg mig derfor til at undersøge hvilke ingredienser, der var ok.
Jeg fandt denne nyttige side: http://allergi.astma-allergi.dk/foedevareallergi/paaindkoeb/gluten
Eksempler på glutenfri mad er birkes, boghvede, græskarkerner, hirse, hørfrø, kartoffel,
kikærter, kokosmel, loppefrøskaller, majs, ris, sagogryn,
sesamfrø, solsikkekerner og quinoa.
Da jeg boede på kollegie boede der i en periode en pige på min gang, der hverken tålte gluten eller sukker. Hun gav mig denne opskrift:
Frugttærte (uden sukker og gluten)
Bund:
4 dl boghvedemel (eller anden fuldkorn)
1½ tsk kanel
3/4 dl olivenolie
1½ dl koldt vand
Ingredienserne blandes og hviler 20-30 min.
En tærteform smøres med lidt olivenolie og bunden forbages v. 200 grader i 10-12 min.
Imens kan man gøre fyldet klart:
Fx. æbler eller pærer skæres i både
Creme:
1 dl mandler - males til mel i blenderen
2 bananer
1 dl friskpresset appelsinsaft (konsistensen på cremen justeres ved at reducere mængden af appelsinsaft)
Når mandlerne er blendet til mel blandes resten af ingredienserne i og det hele blendes jævnt.
Frugten lægges på den forbagte bund, cremen hældes over og det hele bager ved 200 grader i ca 20 min.
Jeg har kun lavet den en enkelt gang, men jeg husker kagen som lækker og vellykket.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar