torsdag den 21. juni 2012

Den perfekte kartoffelmos

De fleste mennesker kan lave kartoffelmos - man tager jo bare nogle kartofler og moser dem med lidt mælk og fedtstof... Eller hvad?

Hvis kartoffelmosen skal være rigtigt lækker og luftig er der nogle ting, der er helt essentielle!
  • Kartoflerne må ikke være nye (derfor er det egentlig ikke en sommerspise) og det skal helst være almindelige kartofler, ikke bagekartofler
  • Kartoflerne skal koge UDEN salt i vandet - det er helt essentielt at vente med salten.De må også meget gerne være hele når de bliver kogt (ikke skåret over)
  • Mælk og smør lunes i en gryde inden det blandes med kartoflerne (så undgår man klumper)
  • Og så skal der piskes længe! Jo længere tid du pisker, desto luftigere mos får du.
  • Saltet piskes i til allersidst.
  

Velbekomme :-)

Nå ja, kartoffelmos er min livret.  (Selvom jeg hader at skrælle kartoflerne...)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar