fredag den 15. juni 2012

Nu vi er ved rabarber...

For et par år siden lavede jeg en utroligt flot hyldeblomst-rabarber marmelade. Jeg har desværre ingen billeder af den, men forestil dig en lyserød marmelade med små hvide blomster i, så fint.

Hyldeblomst-rabarber marmelade
10 rabarberstænger
3æbler
5-10 klaser hyldeblomst
300g sukker 
Lidt vand
Evt. Atamon

Rabarber og æbler skæres i små stykker. Tilsæt lidt vand og kog ved svag varme indtil det er blødt. Tilsæt sukker og kog op.
Klip hyldeblomsterne, så de er enkeltvis og tilsæt dem til marmeladen. Lad koge et par minutter.

Hæld på skoldede glas. 

Skyl evt. glassene med Atamon og rør lidt i marmeladen, hvis du vil gemme det i længere tid.

Hvis jeg kan finde hyldeblomster i nærområdet vil jeg prøve at lave marmeladen igen i år. -Er der nogen, der ved, hvor der findes hyld på Frederiksberg?
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar