tirsdag den 3. juli 2012

Det smager af Jamaica

For nogle år siden boede min søster på Jamaica. Da vi besøgte hende dér, spiste jeg for første gang mad med jerk-krydderier - og det var ikke at kimse ad. Stærkt, på den gode måde.

Senere gav min søster mig en pose jerk-spice, direkte fra Jmaica. Der er stadig en lille rest tilbage:


Men selvom jeg opbevarer det i en lufttæt bøtte er smagen aftaget lidt. Vi brugte den næstsidste omgang her i weekenden, med en god nakkefilet:


Klar til ovnen med lidt rødvin og timian.
Og det færdige resultat var super lækkert:


Men men men, normalt ligger man jo ikke lige inde med en pose autentisk jerk-spice. Derfor prøvede vi for nogle måneder siden denne opskrift fra Jamie Oliver:


Han bruger den som jule-opskrift, men jeg kunne nu også finde på at lave den på andre tider af året. Jeg er dog nødt til at sige, at det ikke er en af de nemme opskrifter, den kræver både tid og mange ingredienser.

Som tilbehør til jerk har vi forsøgt os med forskellige ting. Fx. rice'n peas (ris vendt med kidney-bønner - som på Jamaica), coleslaw, yams (bagt i ovnen, med smør og salt), bagte kartofler, grøn salat, coleslaw, stegte plantains (i tynde skiver og stegt i rigeligt olie), mangosalat mv.

Det er ikke kun svinekød, der kan spises som jerk. Kylling er også lækkert.

1 kommentar:

  1. Uhh, det ser godt nok lækkert ud på billedet :) Bliver jo helt sulten efter jerk - og Jamaica - igen :D

    SvarSlet