mandag den 30. juli 2012

Av av av!

Den anden dag lavede jeg stegt flæsk og persillesovs. Det får vi kun ca. 2 gange om året, så jeg er ikke ekspert i flæskestegning. Dog var det en særdelses ubehagelig oplevelse denne gang - det spruttede og sprøjtede, så jeg har brændmærker op ad armene. Og jeg brugte endda stænklåg. Så slemt synes jeg altså ikke det plejer at være.

Derfor var jeg straks på Google bagefter for at finde ud af hvorfor det skulle være en så ubehagelig oplevelse. Det jeg fandt frem til var at flæsk ligesom meget andet kød  bliver pumpet med vand. Og logisk nok får det flæsken til at sprutte - varmt fedt og vand har aldrig været en god kombination.

Konklusionen er altså at det billige flæsk er så pumpet med vand, at det ikke er til at stege uden at komme til skade.Så fremover vil jeg overveje at handle hos slagteren de par gange om året vi spiser stegt flæsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar