onsdag den 24. februar 2016

Smoked marlin dip (uden marlin...)

Da jeg for nogle år siden besøgte min søster på Jamaica insisterede hun på at vi skulle på en helt bestemt restaurant,Houseboat i Montego Bay,  hvor de havde den bedste forret. Det var en smoked marlin dip med nogle små flade toastbrød til. Den var ikke på menuen, men man kunne altid få lov at bestille den. Og min søster havde ret - det smagte fabelagtigt!
På et tidspunkt fik min søster opskriften og hun har delt den med mig. Siden har det været en sikker appetizer i mit repertoire.

Smoked mackerel dip

1 røget makrel (røget marlin er ikke det nemmeste at opdrive i DK)
½-1 lille finthakket rødløg
Mayonnaise
Evt. creme fraiche
Tabasco (i rigelige mængder)
Lidt citronsaft

Makrelkødet findeles og alle ben fjernes. De øvrige ingredienser blandes i efter smag. Konsistensen skal være tyk og cremet (lidt som tunmousse), så hold igen med mayonnaisen og creme fraichen. Og så skal der så meget tabasco i at den brænder lidt på tungen - kombinationen af det stærke, det røgede og den fede fisk er virkelig god.

Opbevares på køl til den skal bruges.

Jeg serverer typisk med minitoast, men grissini eller andet sprødt brød kan også bruges. (En rest på lidt knækbrød dagen derpå er godt mod tømmermænd)

Prøv den endelig og forbered dig på en anderledes med afhængighedsskabende smagsoplevelse :-)

Her er et billede af en makrel...
Selve dippen bliver altid spist
 inden jeg når at tage billeder ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar