På et tidspunkt fik min søster opskriften og hun har delt den med mig. Siden har det været en sikker appetizer i mit repertoire.
Smoked mackerel dip
1 røget makrel (røget marlin er ikke det nemmeste at opdrive i DK)
½-1 lille finthakket rødløg
Mayonnaise
Evt. creme fraiche
Tabasco (i rigelige mængder)
Lidt citronsaft
Makrelkødet findeles og alle ben fjernes. De øvrige ingredienser blandes i efter smag. Konsistensen skal være tyk og cremet (lidt som tunmousse), så hold igen med mayonnaisen og creme fraichen. Og så skal der så meget tabasco i at den brænder lidt på tungen - kombinationen af det stærke, det røgede og den fede fisk er virkelig god.
Opbevares på køl til den skal bruges.
Jeg serverer typisk med minitoast, men grissini eller andet sprødt brød kan også bruges. (En rest på lidt knækbrød dagen derpå er godt mod tømmermænd)
Prøv den endelig og forbered dig på en anderledes med afhængighedsskabende smagsoplevelse :-)
Her er et billede af en makrel... Selve dippen bliver altid spist inden jeg når at tage billeder ;-) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar