Medister med blomkålsris og karrymix
(Frilands-)medister
Blomkål
Kardemomme
1 stort løg
2 gulerødder
½-1 æble
lidt mælk
kogevand fra medisteren
Karry
Soya
Start med at koge medisteren (nogle steger den bare uden at koge, men jeg foretrækker altså at koge den først). Gem lidt af kogevandet.
Vask og riv blomkålet på rivejernets grove side.
Hak løget lidt groft. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Steg det hakkede løg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt karry efter smag. Tilsæt gulerødderne og lad yderligere stege nogen minutter.
Smelt et klat smør på en pande og steg medisteren.
Tilsæt et skvæt mælk og lidt kogevand til løg/gulerødder/karry-blandingen. Lad simre. Skær æblet i tern.
Kog de revne blomkål i vand med lidt kardemomme (½-1 tsk). Det skal kun koge ca 3 minutter, så sies vandet fra.
Tilsæt æbler til karrymixen et par minutter før servering og smag til med soya.
Værsgo og spis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar