fredag den 26. februar 2016

Mæt hele dagen


Sidste søndag lavede jeg omelet til morgenmad. Sådan en god solid én, der holdt os mætte helt indtil aftensmaden.

Omelet med spinatfyld (2 pers)
Fyld:
1/2 Løg 
Ca. en håndfuld Spinat (frosset)
Chorizo med jalapeno (man kan også bruge almindelig chorizo)
1 Tomat
salt og peber
Revet grana padano

Omelet:
4 æg
Et skvæt mælk
Muskatnød

Start med at lave fyldet i en lille gryde: Hak løget og steg det ved middel varme. Skær chorizoen i tern og tilsæt til løgene. Hak tomaten og hæld den ved. Tilsæt spinat og krydr med salt og peber. Lad det hele stå og simre. Rør indimellem.
Pisk nu æggene. Pisk grundigt, så de skumer. Tilsæt mælk og riv lidt muskatnød i. Pisk igen og steg så på en pande med lidt olie ved middel varme. Lad den stege et par min og læg så fyld på halvdelen af pandekagen. Husk at lade kanterne være fri. Riv grana padana ud over. 



Lad stege yderligere 2-3- min og vip så den tomme halvdel over del fyldte halvdel. Lad stege til æggene er stive hele vejen igennem. Vend evt omeletten undervejs. Skær over på midten og servér.
Min mand foretrækker at spise et par skiver ristet rugbrød til, men en sådan omelet kan også sagtens stå alene og gøre det ud for et helt måltid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar