lørdag den 17. november 2012

Traditioner

Det er lidt sent, men ikke desto mindre vil jeg dele vores eneste Halloween tradition. Nemlig at bage Halloween-småkager, som vi pynter festligt.

I år lykkedes det mig endelig at finde den perfekte opskrift:

http://himmelske-kager.blogspot.dk/2008/11/basic-sugar-cookies.html

200 g blødt smør
200 g sukker eller flormelis (anvendes flormelis fåes en finere, men mere skør dej)

1 stort æg (pisket let sammen)

400 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)


Jeg tilsatte også vanillen fra en vanillestang 

Sukker (eller flormelis) og smør røres sammen. Tilsæt æg og smagsstof. Sigt melet i lidt ad gangen. Ælt tilsidst dejen let sammen. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.

Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles så ud på et melstrøget bord. Det er vigtigt at dejen rulle ud i en ensartet tykkelse på ca. 3 mm feks ved hjælp af afstandstræ. Udstik dine figurer og bag dem på bagepapir midt i ovnen ved 175-200 C i ca. 10-15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen. Kagerne afkøles helt inden de pyntes.

 





Formene købte jeg i Netto eller Fakta for flere år siden.


Det gode ved denne opskrift er at den er nem at rulle ud og forme, så figurene bliver rigtigt fine - og så smager småkagerne godt :-)

Og det er også derfor jeg deler opskriften, selvom Halloween for længst er overstået, for den kan jo også sagtens bruges til jul. Fx. penslet med æg og med kanelsukker og mandler ovenpå til jødekager.

Jeg kunne også tænke mig at prøve at bage dem med revet citronskal eller hakket, syltet ingefær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar