I går fik jeg slet ikke skrevet noget, men der bestod juleforberedelserne også mest i at opdage at vi ikke kan bruge den udendørs lyskæde før vi får kobt en forlængerledning. Og så i at spise honningkager :-P
Jeg har lovet min søster at lægge opskriften på honningkager herud, for de er super gode! Opskriften fik jeg fra Katrine sidste år og hun havde vist fundet den et sted på nettet.
Små honningkager (god stor portion)
125 g. smør
500 g. sukker
125 g. honning
125 g. lys sirup
15 g. potaske
1 tsk hjortetaksalt
45 g. hakket sukat
evt. 40 g. hakket pomeransskal
evt. 125 g. smuttede groft hakkede mandler
Revet skal af 1 citron
1 tsk. St. nelliker
1 tsk. St. kanel
1 tsk. St. ingefær
3 æg
1 kg. Hvedemel
Pyntes evt. med glasur eller smeltet chokolade - men de smager også aldeles udmærkede uden.
Smør,
sukker, honning og sirup smeltes i en gryde og tages fra varmen. Lad det afkøle let. Potaske og
hjortetaksalt opløses i lidt kogende vand og røres i sammen med de
øvrige ingredienser. Ælt godt sammen. Dejen skal være ret fast. Når
dejen er kold (lunken), sættes den på plader med to
teskeer eller trilles til valnøddestore kugler.
Bages midt i ovnen i
cirka 12 minutter ved 170 grader.
Afkøles på rist.
Pynt med glasur eller
chokolade mens kagerne er lunkne.
Lægges i dåse når de er helt kolde.
Jeg har bagt uden pomeransskal og mandler, men Kasper og jeg var hurtigt enige om at vi inden jul nok også er nødt til at bage ½ portion MED mandler, som bliver overtrukket med chokolade :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar