mandag den 24. september 2012

En kylling fra Himmerland og masser af kål


Den anden dag, da vi var ude og handle, fik jeg pludselig øje på en kylling i køledisken, der kom fra Himmerland. Den var jeg jo nødt til at købe!


Sådan en kylling skal da forkæles, så jeg måtte finde på noget godt. Det blev en ret med kylling, citron, krydderier og en bund af kål.

Så her kommer der en opskrift til alle jer, der har rost mine kål-opskrifter :-)







Krydret kylling på kålbund
½ - 1 hvidkål 
snittes i  tynde strimler og lægges i en bradepande dryppet med lidt olivenolie i bunden.

1 kylling (fra Himmerland) lægges ovenpå kålen.
stoppes med:
1 rødløg i både
1 øko citron med skræl i både
3-4 fed hvidløg (trykket med den brede side af kniven, så de er halv-knuste)
(Hvis du har nogle friske krydderurter kan du også putte dem i)
Kyllingen samles med et par kødnåle i rumpen, så fyldet ikke falder ud

Hæld saften fra ½ citron ud over kyllingen og gnid den med en blanding af: groft salt, peber, gurkemeje og stødt chili. Hvis det skal være ekstra godt kan du lægge et par små smørklatter ud over.

Sættes i ovnen i ca. 1½ time ved 160 grader og derefter 20 min ved 210 grader. 

Vi spiste den med cous-cous med citronsaft, mandler og tørrede abrikos strimler.


Det smagte rigtigt lækkert og kyllingen fra Himmerland var saftig og smagfuld. Og meget væsentligt, svandt den næsten ikke under stegning, så den var altså ikke pumpet med vand, som de lidt billigere plejer at være. Tværtimod var der rigeligt med kød til at lave et restemåltid i morgen af. Så sådan en god kylling vil jeg helt sikkert overveje at spendere lidt ekstra på igen en anden gang.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar