tirsdag den 18. september 2012

Det er risengrød....

Nu er det jul igen - eller i hvert fald lige om lidt, og så må man jo godt begynde at glæde sig. Og optimere sin risengrøds-kogekunst!

Min søster skrev den anden dag på facebook at hun ikke kunne finde ud af at lave risengrød. Det plejede jeg heller ikke at kunne. Indtil jeg opdagede at alle de opskrifter jeg brugte, brugte urealistisk få ris. Så her er det mængdeforhold, som jeg har erfaret giver den bedste grød:

Risengrød
1 klat smør
1½ liter sødmælk (det smager altså bare bedst med sødmælk!)
2½ dl ris
Lidt salt

Smelt smørret i en tykbundet gryde og lad det bruse af. Tilsæt mælken lidt efter lidt og bring det i kog. Tilsæt risene og lad det koge op. Læg låg på og skru ned på svag varme. Lad det koge i ca 1 time, hvor du sørger for at røre nogle gange undervejs.
Når grøden er (næsten) færdig tilsættes et drys salt. 
Servér med kanelsukker og smørklat - og man drikker selvfølgelig hvidtøl til :-D

Et lille fif, hvis grøden skal bruges ti lris a'la mande så undlad salten, men kog i stedet grøden med en flækket vanillestang.  

Her i huset er risengrød forresten noget, vi spiser på alle tider af året, også på varme sommerdage - ikke mindst fordi det i flere år har været Marius' livret :-)

1 kommentar:

  1. Yeah! Vil prøve igen :) Ellers er det nok et ønske fra Karl og mig, at der er risengrød og hvidtøl på menuen, når vi kommer på weekend... ;)

    SvarSlet