fredag den 8. august 2014

Koteletter i fad - en klassiker fra barndommen

Da vi var børn var min søsters livret Koteletter i fad. Og det er vist også en rigtig 80'er klassiker :-)
Da jeg første gang skulle prøve at lave det selv, blev jeg overrasket over, hvor enkel en ret dét er. Og det smager stadig godt her i 10'erne!

Koteletter i fad
(Tilpas mængden af ingredienser efter hvor stor en portion du laver)
Fadkoteletter
Dåsetomat
Bacontern
Champignoner
Løg
salt og peber
Ris, gerne brune


Brun koteletterne på panden i lidt smør. Drys med lidt peber. Smør imens ovnfast fad (det næst-største) med lidt olie.
Sæt ris over.
Læg koteletterne i fadet.
Tænd ovnen på 200 grader.
Tør panden af med køkkenrulle (mens den er varm). Steg bacontern (brug stænklåg og husk at røre i dem undervejs.)
Vask og skær champignoner og et lille løg i skiver imens.
Hold øje med at baconen kun bliver lysebrun og hæld den over koteletterne.
Steg løgene og champignonerne i baconfedtet. (skru lidt ned for varmen)
Hæld champignoner og løg over koteletterne.
Hæld Flåede tomater + evt lidt (½ ds) vand over koteletterne. Tilsæt et skvæt fløde + lidt salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca 25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar