Vi fik risengrød til aften i dag. Det fik mig til at tænke på en opskrift, jeg ikke har delt endnu.
Mange laver klatkager af risengrøds-resterne dagen efter, men det har jeg aldrig gjort - klatkager har aldrig rigtigt sagt mig noget.
Det ændrede sig dog i december, hvor vi flere gange havde rester af risengrød og hvor jeg fandt Arlas opskrift.
Klatkager
2 æg
1 tsk sukker
2 tsk kartoffelmel
4 dl kold risengrød, havregrød eller andre grødtyper
1 tsk vaniljesukker
1 tsk fintrevet citronskal
25 g smør
Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel. Rør
æggeblandingen sammen med grød, vaniljesukker og citronskal. Lad
klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Læg 4 små
klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side
- eller til de er gyldne. Forsæt med resten af smørret og
klatkagedejen. Server dem lune med bær og ahornsirup.
Tip: Klatkagerne kan også spises kolde og komme med i madpakken.
Kilde : Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar